23 de novembre, 2013

Un dia que no és com els altres



Dia molt gran avui al festival, perdoneu la immodèstia. Tres cites de risc, emocionants, diverses.

La nit comença al Palau de la Música a les 19.00 hores amb Alfredo Rodríguez com a solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El programa, anomenat Blue Gershwin, inclou dues intervencions com a solista del pianista cubà: la llegendària Rhapsody in Blue i una estrena, la primera obra simfònica de Rodríguez, La jungla, inspirada en la pintura del mateix títol de Wilfredo Lam. A la segona part l'OSV, sempre dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, interpretarà la Suite Simfònica de 'Porgy and Bess' del mateix Gershwin.



Ens desplacem al BARTS, on a les 21.00 hores viurem un altre dels esdeveniments indiscutibles del festival: l'estrena de Nunca los daré por muertos, d'Enric Palomar, basada en la corprenedora poesia del poeta argentí Juan Gelman i obra nascuda, explica el mateix Palomar, com a homenatge també al gran Enrique Morente. Amb una partitura que és capaç d'invocar en poc més d'una hora Ligeti, Dante, Ovidi, flamenc, jazz i música clàssica, Nunca los daré por muertos –que compta amb l'entusiasme de 50 músics de totes les disciplines del Taller de Músics– té tot l'aire d'un clàssic i l'estrenem aquesta nit.



També a les 21.00 hores, però a Luz de Gas, viurem una nit d'estrenes amb dues de les icones de la discogràfica Universal a Espanya: la pianista Ariadna Castellanos i el també pianista cubà Pepe Rivero. Tots dos presenten disc: Flamenco en Black & White i Homage to Monk.

Ja ho dèiem: aquest no és un dissabte qualsevol.