30 de setembre, 2010

¡Jazz al Bus Turístic!






Amb el suport de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), aquest dissabte el 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona viurà el primer dels seus actes-pròleg. El protagonitzarà la Barcelona Street Parade, una formació jove però integrada per músics veterans de l'escena catalana. Un recorregut que portarà des del Moll de la Fusta fins a la Pedrera, passant per carrers com ara el passeig de Gràcia. El bus farà, a més a més, parades on els músics podran oferir microconcerts per tothom que s'hi acosti. Les parades previstes són quatre: a la plaça de Colom; a la plaça Catalunya (davant del Hard Rock Cafe); a la Pedrera, i a la Casa Batlló. Tota la informació del festival, com sempre, aquí. ¿Però què és i què farà la Barcelona Street Parade? David Forns, percussionista i director de la banda, ens ho explica.

Per David Forns

La Barcelona Street Parade neix a Barcelona l'any 2008 amb la vocació de ser ambaixadora de les autèntiques brass bands de Nova Orleans a Barcelona i la resta del continent europeu. Per nosaltres és un somni aterrar al 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de la nostra ciutat, i poder gaudir amb els nostres conciutadans de l'autèntic repertori que toquen les brass bands a Nova Orleans des de fa més de 100 anys.


Peces com Bourbon Street Parade, homenatge al carrer que delimitava el barri d'ambient Storyville; Indiana, homenatge a l'Estat del mateix nom i que ha adoptat com a himne la Universitat d'Indiana; i Royal Garden Blues, homenatge al local on va es va fer famós Louis Armstrong de la mà de Joe King Oliver, sonaran amb tota la intensitat pels carrers de Barcelona.

Creiem que el jazz clàssic de Nova Orleans és una bona porta per apropar el jazz al públic i us volem convidar a conèixe'l més de prop i gaudir de l'excel·lent programació de la resta del festival.
Esperem que la ciutat ens rebi amb els braços oberts i disposada a passar-ho tan bé com ens ho passaren nosaltres. Així doncs, us volem convidar a fer un passeig per la nostra ciutat a ritme del jazz de Nova Orleans per celebrar amb nosaltres el començament del festival de jazz de la nostra ciutat.
Us hi esperem!