25 de setembre, 2014

Pòrtic a la Catedral: Carme Canela i Laura Simó amb la Liceu Big Band (i 3)

Avui comencem el 46 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona amb un concert gratuït i tres grups que tocaran a partir de les 19.00h. a la plaça de la Catedral. Fruit d'una col·laboració estreta amb el festival que ja té uns quants anys d'història, la Big Band del Liceu (també protagonista del concert al Parc Central del Poblenou el 12 d'octubre) presenta un programa original estrenat la passada primavera al seu excel·lent auditori. Formació de big band completa, reforç de cordes i dues veus ben especials, Carme Canela i Laura Simó.

Ens en parla el seu director, Sergi Vergés.


Amb la Laura i la Carme ens coneixem des de fa tres dècades. Amb la Carme vaig coincidir a l'Orquestra Encantada, l'any 1982, sent tots dos uns crios, i amb la Laura pocs anys després. D'aleshores ençà hem col·laborat en un munt de projectes xulos. A part, elles tenien un grup mític fa 20 anys que es deia Estamos Reunidas, molts el recordaran. Total, fa un any vam dinar junts i vam pensar que, ja que jo dirigeixo la Liceu Big Band, podíem aprofitar alguns arranjaments que havíem tocat fa uns anys en una gira que ens va portar al Carnegie Hall de Nova York (sí, què passa?), fer-ne uns altres de nous i muntar un projecte maco. El vam estrenar, amb molt d'èxit, a l'Auditori del Conservatori del Liceu el passat maig, dins de la temporada regular del centre. 

La banda, mal m'està dir-ho, sona tremenda, i a més portem una secció de corda afegida que vaig poder triar personalment: tots plegats son músics joves, preparadíssims i d'una qualitat humana immillorable. Els arranjaments són obra de primers espases del gènere, com Joan Albert Amargós, Lluís Vidal, Joan Monné, Francesc Capella i Lorenzo Barriendos. El repertori és molt variat pel que fa a gèneres: jazz clàssic (I Got It Bad, Duke Ellington), musicals (I Can Cook Too, d'On The Town, Leonard Bernstein), música brasilera (Aguas de Março, António Carlos Jobim), etc.


Un espectacle de qualitat en un format difícil de veure avui en dia.