07 de juny, 2010

Introducció a un instrument diabòlic: el saxo alt

 Steve Wilson, a l'Auditori el 2003 quan era membre del Chick Corea New Quartet (foto: Ricard Cugat)


La pàgina web de la National Public Radio és una font inesgotable d'idees. I sovint, les seves invitacions a músics perquè escriguin sobre música són perles meravelloses.

És el cas d'aquesta selecció del saxofonista Steve Wilson, que amb cinc exemples proposa una molt intel·ligent i apassionada introducció al saxo alt a través de cinc de les seves icones: Johnny Hodges, Benny Carter, Charlie Parker, Lee Konitz i Cannonball Adderley.

Wilson, per cert, és un visitant assidu del festival, on ha tocat formant part del New Quartet de Chick Corea (que completaven Avishai Cohen al contrabaix i Jeff Ballard a la bateria) i amb la Maria Schneider Orchestra. Si tot va bé, aquest any serà el del seu debut com a líder a Barcelona, a duo amb el pianista Bruce Barth, amb qui acaba de publicar un disc extraordinari, Home (heus aquí la crítica d'AllAboutJazz). El seu concert serà inclòs dins del cicle Saxologies, patrocinat per la Fundació de Música Ferrer-Salat, que molt probablement també acollirà l'únic dels saxofonistes alts vius de la llista de Wilson: el gran Lee Konitz, també a duo amb un pianista, Dan Tepfer, i nou disc, Duos With Lee (Sunnyside).