08 de juliol, 2009

George Wein, el mestre
(i visca CareFusion)

George Wein, a Barcelona el maig, a punt de firmar una còpia
de la seva biografia. A sota, el llibre del 40è aniversari
del festival de Barcelona, que conté un article seu.


"La màgia continua amb nosaltres." Aquesta és la frase amb què l'empresari George Wein, fundador del festival de jazz de Newport, ha expressat la seva alegria per la incorporació d'un nou patrocinador, la companyia paramèdica CareFusion, als seus festivals.

Resum ràpid: després de vendre la seva empresa –responsable, entre d'altres, dels festivals JVC de Newport i Nova York– a la companyia Festival Network, Wein es va trobar a començaments d'aquest any que la nova companyia havia entrat en bancarrota. Disposat a salvar sobretot el festival amb què va començar la seva llegenda, el de Newport, Wein va tornar a agafar les regnes de la direcció d'un festival i va donar forma a l'anomenat George Wein's Jazz Festival 55, que ara portarà també, és clar, el nom del patrocinador.

Però no solament això: l'acord de Wein amb CareFusion significa que molts dels antics festivals JVC, sobre els quals penjava l'amenaça de tancament (de fet, Nova York no ha tingut festival de jazz aquest any), tornen amb nova vida: Chicago (del 4 al 6 de setembre), Monterey (del 18 al 20 de setembre, en aquest cas amb un escenari anomenat Dizzy's Den), Manly, Austràlia (del 3 al 5 d'octubre), París (del 16 al 24 d'octubre) i de nou Nova York (juny del 2010) són els nous festivals CareFusion.

En efecte, la màgia continua amb el mestre Wein.

(Si voleu més informació sobre George Wein, és molt recomanable aquest perfil firmat per Arnold Jay Smith i, per descomptat, la seva autobiografia, coescrita amb Nate Chinen.)