08 d’agost, 2009

Barbra Streisand al Vanguard

El Village Vanguard, cèlebre club del Greenwich Village de Nova York fundat per Max Gordon i avui portat amb mà de ferro i gust exquisit per la seva vídua, Lorraine Gordon, acollirà el 26 de setembre una experiència única de veritat: un concert exclusiu de Barbra Streisand.

La cantant, que va participar en algunes aventures polítiques amb Lorraine Gordon (com es pot llegir a la fascinant autobiografia de Gordon, Alive at the Village Vanguard) en contra de la guerra del Vietnam i altres causes, celebra d'aquesta manera l'aparició del seu nou disc, Love is the Answer. Segons la mateixa pàgina web de Streisand, Love is the Answer –amb versions d'estàndards com Here's To Life, In The Wee Small Hours, Gentle Rain, If You Go Away (la versió anglesa del Ne me quitte pas de Jacques Brel), Here's That Rainy Day, Smoke Gets In Your Eyes, Some Other Time i You Must Believe In Spring– és un disc d'aires clarament jazzístics i ha comptat amb la col·laboració de Diana Krall i el seu quartet, i amb arranjaments de Johnny Mandel. Les entrades (¡de franc!) es poden aconseguir mitjançant un sorteig que es farà entre totes les persones que comprin anticipadament el disc. (Això sí: estranyament, el sorteig està limitat només a persones que visquin en territori dels Estats Units, la qual cosa ha motivat ja alguns comentaris estranyats de fans d'arreu del món.)

Streisand no canta al Village Vanguard, que té un aforament de només 128 espectadors, des del 1961, quan va obrir per Miles Davis. Fidel, però, a un escenari on va començar la seva llegenda (Miles confessa a la seva famosa autobiografia que Max Gordon li va dir que aquella noia que començava aleshores es convertiria en una "gran estrella"), Streisand celebra d'aquesta manera també els 75 anys del club del número 178 de la Setena Avinguda de Nova York.

Lorraine Gordon, un dels personatges més fascinants de la cuina del jazz (i mai millor dit això de cuina quan es parla del Village Vanguard), ha estat aquest any convidada pel 41è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, amb el suport del consolat dels Estats Units a Barcelona. D'aquesta manera el festival vol commemorar els 75 anys del Vanguard i tota la seva singular i apassionada història al voltant del jazz, des de Louis Armstrong i Thelonious Monk fins a The Bad Plus i Brad Mehldau passant, és clar, per John Coltrane i Bill Evans. Si tot va bé, la conferència-xerrada de Lorraine Gordon es farà el 5 de novembre a les set de la tarda a l'Institut d'Estudis Nord-americans de Barcelona, poc abans del concert del seu admirat Chucho Valdés al Palau de la Música amb Concha Buika.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I per quan Barbra Streisand a Barcelona???