05 d’agost, 2009

Brad, Chucho i Buika, Cassandra i Joe: retorns i presentacions

El 41è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona ha fet públic quatre més dels seus concerts. Artistes tots ells que ja han passat en edicions recents, ¿però qui no vol escoltar una altra vegada Brad Mehldau, Cassandra Wilson i Joe Lovano? ¿Qui no té interès a veure i sentir com ha anat la col·laboració entre el gegant Chucho Valdés i la cada dia més divina Concha Buika?

Brad Mehldau, el 2004 al Palau (foto: Ricard Cugat).

Després de les seves tres últimes actuacions a l'Auditori (amb el seu trio, en solitari i a duo amb Joshua Redman), Brad Mehldau retorna al Palau de la Música (10 de novembre) per demostrar per què el seu trio (amb Larry Grenadier i Jeff Ballard) continua sent una de les formacions més influents del jazz contemporani.


Cassandra Wilson, el 2006 al Palau (foto: Ricard Cugat).

Un altre retorn esperadíssim serà el de Cassandra Wilson, tres anys després de la seva última visita. Presentarà al Palau de la Música (13 de novembre) el seu últim disc, Loverly, en una nit que servirà per retre homenatge al 70 aniversari de la discogràfica Blue Note. Loverly, centrat en els estàndards del jazz, ha estat premiat amb el Grammy i ha rebut crítiques entusiastes com aquesta de Ben Ratliff a The New York Times, que el qualifica com "el seu millor disc [de Cassandra] en molts anys".


Joe Lovano, el 2006 a la sala 2 de l'Auditori (foto: Ricard Cugat).

Un altre retorn esperadíssim serà el de Joe Lovano (Luz de Gas, 3 de novembre) al capdavant del seu increïble nonet, una formació d'all stars que, a banda de Lovano, inclou músics com Ralph Lalama, Gary Smulyan, Cameron Brown i Lewis Nash.

I no, no ens oblidem del que serà un dels grans concerts de la tardor a tot Espanya: El último trago. Es tracta de la fecunda col·laboració entre Concha Buika i Chucho Valdés que es va presentar dissabte passat a Peralada i que aquesta tardor estarà de gira, ja amb el disc al carrer, i amb importants cites com ara la de Barcelona (Palau de la Música, 5 de novembre) i la del Teatro Real de Madrid. Més notícies en un pròxim post…