08 de febrer, 2010

Les reflexions de George Wein

 
George Wein, al piano a Newport 2009 (foto: Michael Weintrob).

Nova York tornarà a tenir aquest any festival de jazz. George Wein, que després de retirar-se va haver de tornar l'any passat al festival de Newport per salvar-lo després de la fallida de l'empresa que havia comprat al mateix Wein el festival, torna aquest any a Nova York, on fins fa dos anys se celebrava cada juny el JVC Jazz Festival. Sota el patrocini de la companyia mèdica CareFusion, Wein proposa un atapeït programa que, a banda dels concerts del Carnegie Hall, viatjarà per molts racons de la ciutat, i no solament de Manhattan.

Un avançament del que serà el festival es pot trobar en aquestes reflexions que Wein ha escrit per l'edició digital de Jazz Times. El programa no està anunciat, però ja hi ha alguns noms que se saben, com ara el trio Keith Jarrett, Gary Peacock i Jack DeJohnette el 17 de juny al Carnegie).

Si teniu pensat anar la segona quinzena de juny a Nova York, reserveu-vos unes quantes nits per escoltar jazz, des del Zebulon de Brooklyn fins al Carnegie Hall passant per clubs de referència com el Jazz Standard i el City Winery, el sofisticat club enològic i gastronòmic de Michael Dorf (sí, el mateix Michael Dorf de la Knitting Factory).