23 de febrer, 2010

Monday at the Village Vanguard


El Village Vanguard ha celebrat aquesta nit de dilluns 22 de febrer el seu 75 aniversari amb una festa que ha reunit a Nova York molts dels seus amics, entre ells el director artístic del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Joan Anton Cararach. Tancat per una nit, el Vanguard ha acollit músics com Luis Bonilla, Bill Charlap, Ravi Coltrane, Joe Lovano, Paul Motian, Renee Rosnes i Judi Silvano; periodistes, escriptors i investigadors com Larry Blumenfeld, Gary Giddins, Joshua Jackson, Ashley Kahn, Dan Morgenstern, Ted Panken, Ben Ratliff i Phil Schaap, i promotors, programadors i personatges clau de la cultura jazzística com Todd Barkan (Dizzy's Coca-Cola), Dale Fitzgerald (Jazz Gallery), Jeff Levenson (Half Note i Blue Note Club), Bruce Lundvall (Blue Note Records) i George Wein (festivals de jazz de Nova York i Newport), entre molts altres.

Lorraine Gordon i el seu equip han estat els amfitrions d'una nit ben especial en què el Vanguard ha tornat a servir menjar, com en els vells temps. També s'hi ha pogut veure un emocionant curt dirigit per Deborah Gordon en homenatge als seus pares, Max i Lorraine Gordon, les persones que durant aquests 75 anys han convertit el club (que va començar com a cau de poetes i còmics) en una autèntica llegenda del jazz.

El club del Village continua les celebracions aquesta setmana amb el retorn de Joe Lovano. El saxofonista va haver de cancel·lar les seves dates de l'últim trimestre (i entre elles una setmana al Vanguard) després dels seus accidents a Suïssa i Barcelona. Durant la festa, per cert, Lovano no s'ha cansat de repetir a tothom que se li acostava el seu reconeixement sincer pel tracte rebut a Barcelona per part de tot l'equip del festival durant la seva convalescència.

La vida continua i el Vanguard seguirà alimentant, sota la guia apassionada de Lorraine Gordon, la seva llegenda.