20 d’octubre, 2014

Una setmana plena d’activitats i amb música per tota la família

Poques vegades podem trobar una setmana amb tantes activitats i tant diverses repartides per algunes de les sales amb més carisma de la capital catalana.


DIMECRES, 22. 22.00h Harlem Jazz Club
Jaç de Gats

Les nits més emblemàtiques de Jazz de Barcelona es trobaran amb un concert on, després de deu anys de la seva fundació, Jaç de Gats tornaran a miolar, després de poder presumir d’haver tocat a la majoria de clubs de la ciutat. Jazz salpebrat de bossanova amb gustoses versions de Paolo Conte, Quincy Jones, Astor Piazzola i António Carlos Jobim. T´esgarraparan, ja hi pots comptar.

DIJOUS, 23. 20.30h Conservatori del Liceu
Joachim Kühn

Ens retrobarem amb el membre incontestable de la reialesa del jazz europeu, Joachim Kühn. Sens dubte, un dels grans pianistes de la història del jazz. Ras i curt. I com que som tossuts i ens agrada molt el format sense xarxa, el piano sol (aprofitant a més a més l’acústica natural de l’auditori del Conservatori del Liceu), amb Kühn presentem un concert que recordarem, segur, amb els anys. Pianista exuberant, inquiet, sorprenent, un recital seu ens pot portar de Bach i Couperin fins a Ornette Coleman i a les seves peces originals, moltes d’elles escrites a Eivissa.

DIVENDRES, 24. 20.30h Harlem Jazz Club
Adriana Ospina

A una de les sales on possiblement més concerts respiren les seves parets, quatre músics de diferents països i amb llargs recorreguts als escenaris de Barcelona i al món s´ajunten aquest divendres en un quartet en què jazz i música llatinoamericana es fusionen per proposar un viatge a través dels diferents sons, ritmes, melodies i lletres del continent sud-americà. Cançons de diferents compositors i gèneres com el bolero, el tango, la zamba, el bambuco, el landó, la bossa nova i la cumbia, entre altres, són interpretades amb un toc jazzístic i modern per aquest quartet.

DIVENDRES, 24. 21.00h Palau de la Música Catalana
Vicente Amigo

Considerat l’hereu número 1 de Paco de Lucia, quina millor sala que el Palau de la Música Catalana per rebre un dels guitarristes de flamenc més grans de tots els temps. Al seu últim disc, Tierra, el setè que publica des de la seva irrupció fa 26 anys al Festival del Cante de las Minas, el cordovès es posa en mans de Guy Fletcher (sí, el teclista de Dire Straits) i l´històric grup celta Capercaillie per demostrar que la seva música, d´impressionants poders tel·lúrics, continua sintonitzant meravellosament bé amb altres arrels. Com ell mateix assegura, si et fa mal quan l´escoltes, és que hi ha duende. Doncs prepara´t, perquè et corprendrà i, sí, et farà mal.


DISSABTE, 25. 23.00h Harlem Jazz Club
Ray Cuza i Orquesta Sazonando amb Carlos Caro

Vols retrocedir a la Cuba dels anys 20? Un Combo establert a Barcelona amb un so cubà de poders cadenciosos i un convidat de luxe: el violinista Carlos Caro. Pura seducció.

DIUMENGE, 26. 11:30h Gran Hotel Havana Barcelona
Swing amb Duke & Basie

Una desacomplexada oferta (l´entrada inclou xocolata amb xurros!) pel diumenge al matí a càrrec de diferents grups sorgits del planter inesgotable de la Sant Andreu Jazz Band, sota la direcció de Joan Chamorro, que aquest any ens presentarà les noves fornades, que el temps passa i la música creix i creix!


I a més a més…

DIMARTS, 21. 19.00h Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot
Irakere: història de la gran orquestra del jazz cubà.

Amb motiu del  40 aniversari d’Irakere, viatjarem en el temps pels fonaments, evolució i significat d’aquesta gran orquestra.

DIMECRES, 22. 12.00h Conservatori del Liceu
Workshop amb Joachim Kühn

DIJOUS, 23. 19.00h Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot
75 anys del segell Blue Note

La història, els àlbums, els músics i els dissenyadors que el van convertir en un dels grans segells de referència del jazz.

DIJOUS, 23. 21.30h Conservatori del Liceu
Jams al Liceu dirigida per Horacio Fumero

DIVENDRES, 24. 12.00h Conservatori del Liceu
Paul Lewis

El pianista Paul Lewis, considerat internacionalment com un dels pianistes més importants de la seva generació, fa parada a la nostra ciutat per fer una Master Class i  esplaiar-se de bon matí al Conservatori del Liceu.

DIVENDRES, 24. 19.30h Gran Hotel Havana Barcelona
Cocktail & Swing amb Los Locos del Oeste

DISSABTE, 25. 12.00h Biblioteca Xavier Benguerel
Jazz a la Biblioteca amb Llibert Fortuny


El saxofonista Llibert Fortuny apropa la canalla al seu món de saxos, ewis i maquinetes a través d´activitats dinàmiques i sorprenents per descobrir les meravelles d´aquest instrument.