03 de novembre, 2014

Una 'selva' molt i molt densa






DILLUNS, 03 NOVEMBRE. 20.30h Monvínic
Chucho Valdés Monvínic Experience – Homenatge a Josep Roca

Celebrem aquest any el cinquè aniversari de la Monvínic Experience, una aventura sense precedents per la qual ja han passat quatre músics: Kurt Rosenwinkel, Omar Sosa, Paolo Fresu i Ravi Coltrane. I ho celebrem amb un artista excepcional, Chucho Valdés, encantat d´afegir-se amb un exclusiu piano sol a aquesta experiència que és també un homenatge a un dels grans artistes del vi (i fem servir la paraula artista sense cap problema): Josep Roca. Una nit plena d´emocions pels amants del vi i de la música. De la vida, com si diguéssim.

Preu: 190€


DIMARTS, 04 NOVEMBRE. 21.00h Auditori
Chucho Valdés & The Afro-Cuban Messengers + convidats especials, Irakere 40!

Tenia 3 anys Chucho quan la seva àvia, Caridad Amaro, li va dir al seu pare, Bebo, que cada vegada que ell sortia de casa Chucho seia al piano i imitava durant hores (i amb molta traça) el que havia sentit fer al seu pare mentre arranjava o componia al piano. Fa ja 70 anys d´això, i el festival de jazz de Barcelona ho celebra nomenant Chucho Valdés artista resident en permanència. Amb ell proposarem cada any concerts especials i únics, i també concerts amb artistes afins a l´estètica de qui Bebo considerava (i amb ell uns quants més) «el millor pianista del món». Però la festa a l´Auditori encara serà més grossa perquè ajuntem dues celebracions, donat que també recordarem els 40 anys d´Irakere, la banda cofundada per Chucho el 1973 que va revolucionar per sempre la història de la música, no solament cubana. ¿Heu escoltat mai en directe Bacalao con pan, per exemple? Doncs prepareu-vos, perquè Chucho i els seus Afro-Cuban Messengers, més els convidats especials que formaran la secció de metalls, ens prometen una nit especialment elèctrica. Història.

Preu: De 25 a 56 € (+ despeses de gestió)


DIMECRES, 05 NOVEMBRE. 21.00h BARTS
Kenny Barron – Dave Holland

La potència acústica del contrabaix de Kenny Barron i l’improvisador per excel·lència, Dave Holland, es van trobar ja fa 30 anys en la gravació del disc Philadelphia: Scratch i encara ara podem percebre aquella química que els ha lligat durant tant de temps. Tenir l’oportunitat de gaudir a BARTS d’un dels músics clau de Miles Davis i nou vegades nominat als Grammy, és un experiència que no es pot deixar escapar.

Preu: De 18 a 36 € (+ despeses de gestió)


DIMECRES, 05 NOVEMBRE. 22.00h Harlem Jazz Club
Till April

Us imagineu emprendre un llarg viatge amb tren amb els auriculars posats i la necessitat d’avançar mentre els ulls se us omplen d’imatges de paisatges en moviment? Till April és tot això i molt més. El manouche, el swing i el math rock seran alguns dels gèneres que s’encarregaran d’explicar aquesta història tant peculiar i captivadora al Harlem.

Preu: 10 € (+ despeses de gestió)


DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 21.00h Auditori del Fòrum
John Legend

Ens trobem davant d’un dels artistes amb més talent del moment i una de les millors veus que es poden trobar en el soul i el rhytm & blues. Ja des dels 5 anys va començar a cantar en un cor de Gospel on també destacava el seu atreviment amb el piano, d’adolescent havia composat cançons per artistes del nivell d’Alicia Keys, Janet Jackson o Kaney West, i finalment es va decidir a llençar la seva exitosa carrera en solitari. Potser no coneixes a John Legend, però de ben segur que la seva veu haurà entrat a casa teva a través de la ràdio encara que només sigui per un instant. Per primera vegada el podrem gaudir a Barcelona en concert i viure en directe un artista que es queda sense qualificatius i del qui és tot un privilegi ser-ne contemporani.

Preu: de 30 a 85 € (+ despeses de gestió)



DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 20.30h Auditori (Sala 2)
Gary Burton Quartet

Quan en Gary Burton, ja fa uns anys, es va posar a triar músics per realitzar una gira europea d’unes tres setmanes, mai s’hagués pogut imaginar que aquest “New Gary Burton Quartet” prengués tanta importància a la seva vida. Les relacions musicals i personals que es van donar durant només tres setmanes van desenvolupar una llarga carrera al més alt nivell. Finalment el quartet torna a Barcelona per aprofundir en la seva identitat i entregar-se al públic català.

Preu: 38 € (+ despeses de gestió)


DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 22.00h Harlem Jazz Club
Bruce James & Bella Black

Les nits al Harlem Jazz Club sempre prometen experiències úniques i irrepetibles a la ciutat de Barcelona. Aquesta vegada, la parella Bruce James al piano, amb una veu molt particular al més pur estil Tom Waits, i Bella Black, una cantant i poetessa, estaran acompanyats del DJ Phil Ross. Una proposta molt original i innovadora on ens interpretaran una fusió del soul més clàssic de New Orleans amb el hip hop més actual.

Preu: 10 € (+ despeses de gestió)


DIVENDRES, 07 NOVEMBRE. 20.30h Harlem Jazz Club
Anthus

Tot va començar un bon dia quan va decidir estudiar música clàssica folklòrica amb una cantant d’òpera. Aquelles classes el van marcar per sempre i li servirien de guia per desenvolupar una carrera que el va portar fins a Dublín per estudiar cant de Jazz. Anthus arriba al Harlem acompanyat d’un quartet musical que impregnarà les nostres oïdes del jazz més mediterrani.

Preu: 12 i 15 € (+ despeses de gestió)


DISSABTE, 08 NOVEMBRE. 21.00h Teatre-Auditori Sant Cugat
Chris Thile-Brad Mehldau

El seu debut l´any passat a Barcelona va ser un dels grans moments de la nostra història recent. Ara, Chris Thile torna amb el duo d´excepció que forma amb Brad Mehldau, de qui hem seguit amb atenció la seva carrera en gairebé tots els formats: en trio, sol, amb Joshua Redman. Considerats dos dels artistes més influents de la seva generació, Thile i Mehldau exploren en la intimitat d´aquest duo la bellesa i els reptes d´aquesta inusual combinació entre la mandolina i el piano. Una vetllada molt especial que promet improvisació a través de música original però també de versions que poden anar des de Johann Sebastian Bach a Radiohead i Bob Dylan. Sens dubte, un dels grans moments del festival aquest any.

Preu: 40 € (+ despeses de gestió)


DISSABTE, 08 NOVEMBRE. 23.00h Harlem Jazz Club
Gui Guimaraes e Laboratório de Samba

La samba és polièdrica, la qual cosa es fa evident cada cop que aquest laboratori amb seu a Barcelona i liderat pel cantant, compositor i cavaquinhista Gui Guimarães puja a l´escenari. La seva roda de samba fa saltar guspires i, almenys per una nit, Barcelona i Rio semblaran ciutats d´un mateix país al Harlem.

Preu: 10 € (+ despeses de gestió)


DIUMENGE, 09 NOVEMBRE. 11:30h Gran Hotel Havana Barcelona
Jazz en Família amb els Young Cats

Una desacomplexada oferta (l´entrada inclou xocolata amb xurros!) pel diumenge al matí a càrrec de diferents grups sorgits del planter inesgotable de la Sant Andreu Jazz Band, sota la direcció de Joan Chamorro, que aquest any ens presentarà les noves fornades, que el temps passa i la música creix i creix!

Preu: Ant. 12 € (+ despeses de gestió) Taq. 15 €


I a més a més…

CLASSES MAGISTRALS

DILLUNS, 03 NOVEMBRE. 11.00h Conservatori del Liceu
Workshop amb Chucho Valdés & Afro-Cuban Messenger

DIMARTS, 04 NOVEMBRE. 16.30h Conservatori del Liceu
Master Class amb Dave Holland (Contrabaix)

DIMECRES, 05 NOVEMBRE. 12.00h Conservatori del Liceu
Master Class amb Ashley Kahn (Jazz Times Before & After amb Chucho Valdés)

DIMECRES, 05 NOVEMBRE. 16.30h Conservatori del Liceu
Master Class amb Kenny Barron (Piano)

DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 12.00h Conservatori del Liceu
Master Class amb Gary Burton (Vibràfon)

DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 16.00h Conservatori del Liceu
Master Class amb Julian Lage (Guitarra)

*Entrada gratuïta per tots els estudiants del Conservatori Liceu i per persones amb una entrada del festival.


DIMARTS, 04 NOVEMBRE. 19.00h Biblioteca Jaume Fuster
Jazz a la Biblioteca - Parlem amb...Ashley Kahn, escriptor i teòric del jazz. Presentació autobiografia de Carlos Santana.

The Universal Tone: Bringing My Story to Light, és el títol de l’autobiografia del guitarrista Carlos Santana. Ashley Kahn, que va col·laborar en la seva redacció, ens oferirà un recorregut per l’obra i la vida de Carlos Santana seguint les petjades del llibre.

DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 19.00h Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot
Dimensió Jazz amb Una història del Jazz II: del Cool a la Fusió

Una panoràmica de la història del jazz a través dels músics i estils que van marcar la seva evolució. A càrrec de Teresa Torres Villaseca, professora de música i historiadora de l’art.

DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 21.30h Conservatori del Liceu
Jams al Liceu dirigida per Víctor de Diego

Preu: Gratuïta

DIJOUS, 06 NOVEMBRE. 21.00h Gran Hotel Havana Barcelona
Sopar & Blues amb Gemma Abrié & Reunion Three presenten Remembering Nat (Homenatge a Nat King Cole)

Preu: 55 €

DIVENDRES, 07 NOVEMBRE. 19.30h Gran Hotel Havana
Cocktail & Swing amb Toni Solà Trio (Blues Swing)

Preu: de 12 a 55 €

DEL 29 D’OCTUBRE AL 18 DE NOVEMBRE. Biblioteca Jaume Fuster
Exposició: Ceedeephilia: l’últim embalatge del jazz

El crític de jazz Enrique Turpin exposarà alguns compactes de la seva col·lecció particular. Embalatges curiosos i remarcables d’algunes de les grans obres del jazz contemporani. Creatius embolcalls per cabdals obres jazzístiques.