15 de novembre, 2014

Una recta final amb molt de 'juice'



DILLUNS, 17 NOVEMBRE. 20.30h Institut Français 
Jacky Terrasson – Stéphane Belmondo 

Unes figures que leviten entre dues cultures, entre dos amors, entre dues ciutats... París i Nova York es fonen en una sola per una nit amb el pianista Jacky Terrasson i el trompetista Séphane Belmondo. 

A aquest duo li sobra complicitat, goig i profunditat, uns músics disposats a sorprendre’ns amb improvisacions que passen pels estàndards del jazz i del soul on ens emocionaran amb els seus diàlegs intensos. 

Preu: 20€ (+ despeses de gestió) 




DIMARTS, 18 NOVEMBRE. 21.00h BARTS
Medeski – Scofield – Martin - Wood 

Sens dubte un dels concerts més interessants d’aquesta edició, arriba el trio John Medeski (piano), Billy Martin (bateria) i Chris Wood (contrabaix) acompanyats pel guitarrista John Scofield per presentar el seu quart disc Juice. Un àlbum on, aquesta vegada, es centra més en els números tancats individualment que en les peces escrites conjuntament. Uns músics que uneixen forces per enèsima vegada i que pujaran a l’escenari de BARTS per fer-nos gaudir de la seva inventiva que sembla que no tingui fi. 

Preu: De 25 a 44 € (+ despeses de gestió) 

DIMARTS, 18 NOVEMBRE. 19.00h Monvínic 
Downbeat Blindfold & Winefold Test amb Jacky Terrasson i Ted Panken 

Una molt interessant proposta que aprofundeix en la recerca dels nexes entre el jazz i els vins. El periodista Ted Panken (Downbeat) i el músic Jacky Terrasson mantindran un diàleg distès i proper, investigant els aromes i les textures d'una selecció musical a cegues, vinculada amb un tast de vins (opcional) a càrrec dels sempre inspirats sommeliers de Monvínic. 

Preu: Gratuït amb reserva (93 272 61 87) 

DIMECRES, 19 NOVEMBRE. 20.30h Conservatori del Liceu 
Piano Cubano: Alfredo Rodríguez Invasion Parade

Nascut a l’Havana, Cuba, el fill d’un popular cantant, presentador de televisió i actor va començar la seva formació musical enfocat a la percussió amb només 7 anys. Però no va ser fins als 10 quan es va decantar pel camí del piano. Amb un brillant segon disc sota el braç anomenat The Invasion Parade, Alfredo Rodríguez torna a Barcelona per explorar els seus records de Cuba, la gent i la cultura que va deixar enrere per trobar el seu propi lloc. 

Preu: 22€ (+ despeses de gestió) 

DIMECRES, 19 NOVEMBRE. 22.00h Harlem Jazz Club 
Francesc Burrull (80 anys + 1 dia) 

Un pioner del jazz d’aquest país i un dels noms més reconeguts, Francesc Burrull ha estat un testimoni privilegiat de gairebé tot el que ha passat musicalment en aquest país. Per aquest motiu, volem rebre un sentit homenatge als seus més de 60 anys de carrera musical exercint com a pianista, compositor i arranjador. 

Preu: 7€ (+ despeses de gestió) 

DIJOUS, 20 NOVEMBRE. 21.00h Institut Français 
Émile Parisien – Vincent Peirani 

Dos artistes que comparteixen la mateixa passió per la improvisació lliure de restriccions tècniques es retroben amb la ciutat de Barcelona per reviure un dels concerts més aclamats de tot la història del festival. Fidels al seu estil personal, Émile Parisien i Vincent Perian ens presentaran el seu nou disc Belle Epoque que evoca als principis de la tradició musical però que també pot ser interpretat com una visió de la nova era on el jazz transcendeix els límits d’edat per aconseguir la llibertat i la bellesa. 

Preu: de 15€ (+ despeses de gestió) 

DIJOUS, 20 NOVEMBRE. 22.00h Harlem Jazz Club 
Leila 

Una cantant que sota la premissa, “El artista no es solamente el que sueña, como cualquier individuo, sino el que construye sueños”, Leila Montes absorbeix aquesta idea i li dona forma, creant un espai on les seves pròpies vivències es materialitzen en un projecte molt personal. El Harlem Jazz Club es convertirà en l’emplaçament perfecte per gaudir d’un projecte molt honest on les seves harmonies vocals impregnaran tots els racons de la sala. 

Preu: 10€ (+ despeses de gestió) 

DIJOUS, 20 NOVEMBRE. 21.30h Auditori (Sala 2) 
Barcelona Jazz Orquestra amb Jesse Davis 

Frank Wess va ser el primer convidat internacional de la Barcelona Jazz Orquestra al 1997 amb el que van forjar una especial relació eterna. Aquesta vegada, tornen a unir-se onírica i musicalment amb un homenatge molt sentit a la seva persona. Amb dues col·laboració de luxe com són l’icònic saxofonista Jesse Davis i el trompetista Terell Stafford, reviuran les composicions i arranjaments d’un dels grans noms de la música de big band. 

Preu: 18€ (+ despeses de gestió) 

DIVENDRES, 21 NOVEMBRE. 21.00h Palau de la Música Catalana 
Joan Chamorro Quartet amb Magalí Datzira, Eva Fernández, Andrea Motis i Rita Payés 

Amb el quartet de Joan Chamorro com a guia, l´ambiciós espectacle La màgia de la veu proposa un homenatge sincer a tres grans veus de la història del jazz: Billie Holiday, Sara Vaughan, Dinah Washington i Ella Fitzgerald. Amb arranjaments especials (firmats per Joan Monné) i tres cantants i instrumentistes amb qui el seu mentor ha treballat colze a colze des de fa anys al si de l´avui ben coneguda Sant Andreu Jazz Band: Magalí Datzira, Eva Fernández, Andrea Motis i Rita Payés. «Tanquem els ulls, obrim l´oïda –ens aconsella Chamorro–, deixem que les melodies entrin al nostre cor, a la nostra ànima, com una suau carícia, i deixem que floreixi als nostres llavis el lleuger somriure de la felicitat.» 

Preu: de 18 a 38 € (+ despeses de gestió) 

DIVENDRES, 21 NOVEMBRE. 21.30h Auditori (Sala 2) 
David Krakauer’s Ancestral Groove 

Durant més de dues dècades, el clarinetista mundialment conegut David Krakauer, ha reinventat i remesclat la música jueva de la seva ascendència amb la sensibilitat d’un músic contemporani molt influenciat pel funk, el jazz i el hip-hop. S’ha forjat una carrera musical incomparable qu inclou col·laboracions amb llegenda del funk com Fred Wesley o el Kronos Quartet. Una explosió d’emocions inoblidables que et poden canviar la vida. 

Preu: 35€ (+ despeses de gestió) 

DIVENDRES, 21 NOVEMBRE. 20.30h Harlem Jazz Club 
Asíkides 

Sorgits a Barcelona l´any 2007 pel llaütista i multinstrumentista grec Yannis Papaioannou. L'ambient intercultural d'aquesta ciutat i les inquietuds creatives de Yannis van donar amb el temps un toc més personal al repertori del grup. L’entrada de la cantant Israeliana Tal Ben Ari al grup va ser un punt d’inflexió a la seva carrera. Asíkides han formulat amb dos discos (el tercer està en preparació) un discurs lúcid i personal basat en la rica tradició mediterrània. El mestre turc Omar Faruk Tekbilek, quan els va escoltar, en va quedar entusiasmat. 

Preu: 12 i 15 € (+ despeses de gestió) 

DISSABTE, 22 NOVEMBRE. 19.00h Palau de la Música Catalana 
Cristina Pato amb l’Orquestra Simfònica del Vallès 

Tenim l’honor de tornar a rebre la gaietana més ambiciosa de la història d’aquest instrument. Ella mateixa ha decidit encarregar a quatre compositors diferents una obra especial per ella i orquestra simfònica. L’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Rubén Gimeno, serà l’encarregada d’acompanyar l’artista en aquesta gran estrena on Cristina Pato tocarà gaita, piano i pandeiro, a part de cantar. Una vetllada única i molt prometedora a l’emblemàtic Palau de la Música Catalana. 

Preu: de 22 a 76 € (+ despeses de gestió) 

DISSABTE, 22 NOVEMBRE. 21.30h Auditori (Sala 3)
Torun Eriksen 

Rebem a una protagonista d’una altura emocional i artística molt per sobre de la mitjana. No ens trobem davant d’una cantant de jazz tradicional, però tampoc davant d’una cantant de pop; Torun Eriksen és un híbrid cohesionat que justifica la potència d’aquesta barreja, la riquesa del mestissatge. La cantant arriba al festival per primera vegada per presentar-nos el seu últim treball, Visits, que l’interpretarà fora de tota norma. 

Preu: 22€ (+ despeses de gestió) 

DISSABTE, 22 NOVEMBRE. 21.00h Luz de Gas 
Josemi Carmona – Ignasi Terraza 

Flamenc i Jazz són dos estil amb unes arrels comunes en els ancestres africans i amb unes quantes característiques en comú durant la seva evolució al segle passat. Josemi Carmona i Ignasi Terraza s'han mirat sempre amb admiració i respecte, cadascun amb una dilatada i acreditada carrera en el jazz i el flamenc respectivament, però sempre s'han observat des de la distancia i amb el merescut respecte. En aquesta ocasió s’han assegut per primera vegada per seguir parlant amb els seus instruments. Un directe que ens mostra aquest diàleg de personalitats, talents i cultures a la imponent sala Luz de Gas. 

Preu: 24€ + 6€ Premium (+ despeses de gestió) 

DIUMENGE, 23 NOVEMBRE. 11:30h Gran Hotel Havana Barcelona 
Jazz en Família amb arranjaments originals

Una desacomplexada oferta (l´entrada inclou xocolata amb xurros!) pel diumenge al matí a càrrec de diferents grups sorgits del planter inesgotable de la Sant Andreu Jazz Band, sota la direcció de Joan Chamorro, que aquest any ens presentarà les noves fornades, que el temps passa i la música creix i creix! I a més a més… 


CLASSES MAGISTRALS 

DIMARTS, 18 NOVEMBRE. 16.30h Conservatori del Liceu 
Master Class amb Stéphane Belmondo (Trompeta) 

DIMECRES, 19 NOVEMBRE. 12.00h Conservatori del Liceu 
Master Class amb Jacky Terrasson (Piano) 

DIJOUS, 20 NOVEMBRE. 16.30h Conservatori del Liceu 
Master Class amb Cristina Pato (Emprenedoria Artística, Gaita i Piano) 

* Entrada gratuïta per tots els estudiants del Conservatori Liceu i per persones amb una entrada del festival. 

DIMARTS, 18 NOVEMBRE. 19.00h Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22) 
Jazz a la Biblioteca: Parlem amb...Alfredo Rodríguez, músic de jazz 

Un dels pianistes de referència a l’actualitat, apadrinat per un senyor que es diu Quincy Jones, en presenta el seu estimulant projecte Piano Cubano

DIJOUS, 20 NOVEMBRE. 19.00h Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot (Pg. Vall d’Hebron, 65-69) 
Dimensió Jazz amb El Jazz d’El Perseguidor de Julio Cortázar 

En el centenari del naixement de Julio Cortázar, escoltarem i comentarem la música del famós relat basat en la vida i l’obra de Charlie Parker. A càrrec de Mario Catelli, saxofonista i escriptor. 

DIJOUS, 20 NOVEMBRE. 21.30h Cafè del Conservatori del Liceu 
Jams al Liceu dirigida per David Mengual

Preu: Gratuïta 

DIVENDRES, 21 NOVEMBRE. 19.30h Gran Hotel Havana 
Cocktail & Swing amb Amadeu Casa & Miguel Talavera (Blues Swing)

Preu: de 12 a 55 € 

DISSABTE, 22 NOVEMBRE. 12.00h Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda (Manèlies, 76-80) Aperitius musicals amb Llibert Fortuny 

El saxofonista Llibert Fortuny apropa la canalla al seu món de saxos, ewis i maquinetes a través d’activitats dinàmiques i sorprenents per descobrir les meravelles d’aquest instrument. 

Preu: de 3,50€ 

DEL 29 D’OCTUBRE AL 18 DE NOVEMBRE. Biblioteca Jaume Fuster (Pg. Vall d’Hebron, 65-69)
Exposició: Ceedeephilia: l’últim embalantge del jazz 

El crític de jazz Enrique Turpin exposarà alguns compactes de la seva col·lecció particular. Embalatges curiosos i remarcables d’algunes de les grans obres del jazz contemporani. Creatius embolcalls per cabdals obres jazzístiques.