09 de setembre, 2009

Els Catalan Days de 'DownBeat'


El número de setembre de la revista DownBeat dedica dues pàgines al recent festival de jazz catalanobalear que va tenir seu a la sala Jazz Standard de Nova York. Emmarcat dins del festival Catalan Days organitzat per l'Institut Ramon Llull en diversos escenaris de Nova York, el cicle de jazz va comptar amb la col·laboració i la direcció artística del Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

Dos dels escriptors estrella de DownBeat, Dan Ouellette i Ted Panken, firmen els articles. El primer fa una crònica de les dues primeres nits, protagonitzades per dos trios: Triphasic i el format per Agustí Fernández, Barry Guy i Ramón López. I el segon entrevista Chano Domínguez, que va convertir la seva visita (al capdavant del seu quartet flamenc) en un dels esdeveniments indiscutibles de la primavera jazzística a Nova York.

Dan Ouellette i Chano Domínguez comparteixen aquest any, curiosament, protagonisme al 41 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona. Ouellette vindrà a Barcelona, convidat pel festival conjuntament amb el consolat general dels Estats Units i l'Institut d'Estudis Nord-americans, per posar a prova Chucho Valdés en un dels cèlebres blindfold test que DownBeat publica des de fa dècades, i també explicarà en una conferència els secrets de la crítica jazzística més rigorosa (anunciarem les dates exactes més endavant).

I Chano serà, com ja s'ha dit, protagonista doble del festival amb concerts a Barcelona i al Jazz Standard de Nova York amb un espectacle encarregat pel festival en la celebració dels 50 anys de Kind of Blue, titulat, és clar, El duende de Kind of Blue.

1 comentari:

Pere ha dit...

Felicitats! Bona feina!