10 de novembre, 2011

Jazz a la Virreina

Huub van Riel, Seth Abramson, Flavio Severini, Tito Ramoneda, Carlo Pagnotta, Peter Schulze, 
Enzo Capua, Edvard Askeland, Bertrand Flamang i Davy van Robays. Agenollats, Alberto Ibarrondo i 
Joan Anton Cararach.

El Palau de la Virreina, seu de l’Institut de Cultura de Barcelona, ha acollit avui dijous, 10 de novembre una trobada entre programadors de festivals de jazz internacionals i mànagers del món del jazz català. La finalitat d'aquest encontre, organitzat sota el paraigua del 43 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, és potenciar la presència d’artistes d’aquí als diferents festivals de jazz internacionals.

Hi han assistit el director artístic del Bimhuis Festival d’Amsterdam, Huub Van Riel; l'assessor del Blue Note i director de la discogràfica Half Note Jeff Levenson; el director del Festival de Jazz de Vitòria-Gasteiz, Alberto Ibarrondo; el director del Gent Jazz Festival, Bertrand Flamang; el director artístic del Jazz Standard de Nova York, Seth Abramson; el director artístic de la fira Jazzahead! de Bremen, Peter Schulze; el director de l’Oslo Jazzfestival, Edvard Askeland; l’assessor musical de l’auditori Parco della Musica de Roma, Flavio Severini, i el director de l’Umbria Jazz Festival, Carlo Pagnotta.

Algunes de les principals agències de management catalanes han tingut trobades, en format de cites ràpides de deu minuts, per presentar propostes artístiques a aquests programadors internacionals. Hi han participat Comunicart, Divertimento, Galbany Produccions, Gisela Sais, Lizardqueen Music, Produccions Contrabaix, Queca Hosta Produccions, Taller de Músics, Swit Records, Vània Produccions i Vesc.


La trobada té el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Ramon Llull, l’Àrea de Música de l’Institut de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya, i està organitzada pel Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

Pel tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, “esdeveniments com el Festival de Jazz de Barcelona no han de servir només d’aparador de la millor collita del jazz internacional, sinó també per mostrar l’enorme talent del jazz local. És la nostra voluntat treballar en aquesta línia, la de reunir a programadors i representants dels nostres artistes per exportar la cultura de Barcelona i de Catalunya al món.”

Tito Ramoneda (The Project), Albert Bardolet (ICIC), Carles Sala (Icub) i Maria Lladó (Institut Ramon Llull).