16 d’octubre, 2009

¡Ja hi tornem a ser!: Blue Note 70 anys


La Big Band de l'Esmuc, l'any passat al Parc Central del Poblenou (foto: Ricard Cugat).

 
Aquest diumenge comença el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, en la seva 41 edició. I repetim amb la Big Band de l'Esmuc, que tocarà un programa –encarregat pel festival– dedicat als 70 anys de la discogràfica Blue Note.

La cita serà una altra vegada al Parc Central del Poblenou, dissenyat per Jean Nouvel. A les 12 del migdia. Les previsions de temps són bones i, per tant, sembla que, contràriament a l'any passat, no tindrem risc de pluja. Això sí: accedir-hi amb transport privat (sobretot des de la banda sud de la ciutat) serà complicat, donat que el concert coincideix amb una prova esportiva que tallarà la Diagonal (més informació, aquí).

Dirigida per Bob Sands, la Big Band de l'Esmuc oferirà aquest programa de connotacions ben Blue Note amb records a artistes com ara Art Blakey, Thad Jones, Duke Pearson i Buddy Rich:

Tip Toe

Minor League

It Only Happens Every Time

Norwegian Wood

Art Appreciation

Minor's Holiday

Big Dipper

Mosaic

Big Swing Face


Maria Schneider, al capdavant de la Danish Radio Big Band al Palau (foto: Ricard Cugat)


No serà aquesta l'única intervenció al festival de la Big Band de l'Esmuc, que en poc més d'un mes es posarà a les ordres de la gran Maria Schneider per un altre projecte especial coproduït amb l'escola. Dos concerts a Viladecans (Atrium; dissabte, 21 de novembre) i Sant Cugat (Teatre-Auditori; diumenge, 22 de novembre) seran testimoni d'aquesta trobada excepcional entre una de les figures far de la música contemporània actual (fins i tot més enllà del jazz) i la jove big band barcelonina.

Comencem. Set setmanes amb el millor jazz.