18 d’octubre, 2009

¡A tot jazz!


Ja hi som. Aquest matí, al magnífic Parc Central del Poblenou, la Big Band de l'Esmuc ha obert el foc amb un esplèndid concert que ha recorregut els 70 anys de la història de Blue Note a partir d'un repertori excel·lent triat pel director convidat, Bob Sands.

Peces de Thad Jones, Duke Pearson, Art Blakey i Buddy Rich han conformat el programa, que ha estat seguit atentament per més de 1.000 persones. La big band, a més a més, ha tocat amb una intensitat altíssima el repertori anunciat al programa, del qual ha caigut –per raons de temps– Norwegian Wood (el bis ens ha tornat a portar a Duke Pearson amb Make It Good). Després del concert, Sands ha reconegut la feina excel·lent que han fet els joves músics. "Espero que em tornin a convidar a treballar amb ells, perquè és un plaer de veritat", ha dit Sands, que cada dilluns (atenció si sou a Madrid) toca amb la seva pròpia orquestra a la Sala Moe (Alberto Alcocer, 32).

La Big Band de l'Esmuc es prepara ara per l'arribada de Maria Schneider, que durant una setmana treballarà amb la formació de l'escola barcelonina el seu intens i exquisit repertori. La visita culminarà amb dos concerts, a l'Atrium de Viladecans (21 de novembre) i al Teatre-Auditori Sant Cugat (22 de novembre), pocs dies abans de la seva habitual setmana al Jazz Standard de Nova York, on ja comença a haver-hi dies amb totes les entrades venudes.



Segons Tito Ramoneda, president de The Project i director del festival des de ja fa 20 anys, "s'ha demostrat aquest any un cop més que l'espai del Parc Central del Poblenou, que té un encant únic, és un lloc amable, amb les condicions ideals per gaudir del jazz i un skyline meravellós de la Barcelona més nova". L'èxit de la iniciativa, i el descobriment d'aquest lloc potser encara massa poc conegut pels barcelonins, porta Ramoneda a plantejar-se un repte de cara a l'any que ve: "Haurem de donar encara més continguts a aquest meravellós espai". Ramoneda també estava molt satisfet del concert des del punt de vista artístic: "La Big Band de l'Esmuc ha tocat molt bé. És un orgull obrir un festival com aquest amb músics joves que demostren que el talent del nostre jazz pot assolir les màximes cotes".

El pianista Manel Camp, cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l'Esmuc, també n'ha sortit més que satisfet: "No puc fer res més que agrair la possibilitat que el festival ens ha donat de repetir per segon any la col·laboració entre nosaltres, i també vull agrair la feina del director Bob Sands, que amb el seu saber fer excepcional ha tret el millor dels instrumentistes i els ha fet viure amb passió una musica complicada però alhora plena de força i sentiment". Camp també ressalta la feina dels seus estudiants, "que s'han preparat amb el màxim interès i han treballat amb tot el rigor", i la dels professors de l'escola, "que destinen tot el seu saber i professionalitat perquè les joves generacions de músics siguin millors que mai".

L'acte ha comptat amb la presència de Carles Martí, primer tinent d'alcalde, i de Francesc Narváez, regidor del districte de Sant Martí, on se situa el Parc Central del Poblenou. "Els hem d'agrair la seva sensibilitat i el seu suport per fer possible un dia com aquest, jazz per tots al parc", conclou Ramoneda.

(Totes les fotografies d'aquest post són de Sofia Ricart.)






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un gran concert. Moltes gracies. I el parc és perfecte!

Anònim ha dit...

He disfrutat molt tant de la música com del parc! S'haurien de fer més concerts gratuits en aquest parc dins el Festival de Jazz