16 de novembre, 2008

El nou triomf d'Avishai Cohen a Barcelona


Com es va encarregar ell mateix de recordar, aquesta era la quarta presentació d'Avishai Cohen al festival de jazz de Barcelona en els últims sis anys. Per això, els espectadors barcelonins han pogut comprovar l'evolució i els diversos estadis de l'obra del contrabaixista israelià.

La seva última aventura és el septet Eastern Unit (en principi un nonet, però finalment hi va haver dues baixes, Mark Guiliana i Rea Bar-Ness), amb el qual Cohen explora amb el seu contrabaix i la seva veu els diversos colors de la música popular israeliana, cantant (entre d'altres llengües) en arameu, hebreu i castellà (ladino). Era la presentació d'un disc de moment només publicat a Israel, però que tindrà ben aviat edició internacional.

Als bisos, una buleria a càrrec del trio format per Shai Maestro (piano), Eyal Heler (guitarra) i Itamar Doari (percussió); una versió a pèl, només contrabaix i veu, d'Alfonsina y el mar d'Ariel Ramírez i Félix Luna, i final de festa amb Shalom Aleichem. Apoteosi, una altra vegada, d'Avishai Cohen al festival de jazz de Barcelona.