26 de novembre, 2008

Raynald Colom despedeix el cicle '¡Trompetes!'
Raynald Colom va ser l'encarregat ahir dimarts de posar punt final a l'exitós cicle ¡Trompetes!, que amb el suport de la Fundació de Música Ferrer-Salat ha portat sis trompetistes de primer nivell en un cicle que oferia una bona radiografia de l'estat actual de la trompeta contemporània. Després de la iniciativa de l'any 2007 d'un cicle monogràfic dedicat a Les arts del trio, ¡Trompetes! s'ha consolidat aquest any com una de les propostes més singulars i seguides del festival.

El polonès Tomasz Stanko, la canadenca Ingrid Jensen, els nord-americans Nicolas Payton i Tom Harrell i l'alemany Till Brönner completaven aquesta alineació de molts pistons.

Acompayat pel seu quintet i amb dos convidats ben especials, el guitarrista David Soler i el saxo tenor Martí Serra (també protagonista d'un concert propi als inicis del festival), Raynald Colom va oferir en un Luz de Gas que presentava una molt bona entrada bona part de les peces que conformen el seu últim disc, Skeetches of groove.

Aquest va ser el repertori:

Horacio (Raynald Colom)
Q.T.P. (Raynald Colom)
Zyryab (Paco de Lucía)
I thought about you (Raynald Colom)
Clandestino (Raynald Colom)
Africa (D'Angelo)


(La foto reproduïda més amunt és de Carlos Pericás, fotògraf de qui us recomanem la pàgina web: www.carlospericas.net).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Boníssima iniciativa.

Vaig comprar l'abonament pels sis concerts amb tres amics meus (et sortia a 15 euros cada entrada) i realment he vist grans trompetistes. Inoblidable en Tom Harrell, per exemple. Ja l'havia vist abans, però a Luz de Gas va ser la bomba (i premi espeical per en Jonathan Blake). La Ingrid Jensen em va encantar, també, el Till Brönner va ser tot un descobriment, l'Stanko una meravella, i el Payton potser el menys inspirat. I el Raynald ahir va mantenir el llistó amb dignitat.

Felicitats. Ha valgut molt la pena.

SUSANA FUNES ha dit...

Estimados amigos, he escrito un par de reseñas sobre su festival en mi blog CataVital.blogspot.com

Pueden revisar las notas de:

-Javier Limón en Barcelona: el zumo que espesa el flamenco

-Nicholas Payton Quartet en Barcelona: lo de menos fue su trompeta

Salud!